Kase ve hamur kancası stand mikserine takıldıktan sonra malzemeleri ekmek pişirme kasesine ekleyin. Mutfak robotunu hız 2'ye ayarlayın ve kuru malzemeleri karıştırın. Yaklaşık 30 saniye sonra yavaş yavaş ılık suyu ekleyin. Mutfak robotunun malzemeleri yaklaşık 1½ ila 2½ dakika (veya hamur kaseden ayrılıp bir top oluşturana kadar) yoğurmasına izin verin. Hamur yaklaşık olarak yuvarlak bir şekle sahip olmalıdır. Yukarıya doğru uzatın ve zarf gibi ikiye katlayın. Hamuru hafifçe çevirin ve üstte kalan taraf için işlemi tekrarlayın. Üç ila dört tam dönüşe ulaşıncaya kadar hamuru bu şekilde birkaç kez çevirin ve katlayınız. Ekmek kasesinin içine ve hamurun üst kısmına cömertçe un serpin ve hamuru, katlanmış tarafı aşağı bakacak şekilde tekrar kaseye yerleştirin. Kaseyi pişirme kapağıyla kapatın ve hamurun 30 dakika daha kabarmasını bekleyin. Hamur kabardıktan sonra ekmek pişirme kabından çıkarın, ters çevirin ve dikkatlice pişirme kapağının üzerine yerleştirin. Katlanmış taraf artık yukarı bakmalıdır. Hamurdan hava çıkmamasına ve şeklinin bozulmamasına dikkat ediniz. Ekmek hamurunu keskin bir bıçakla veya özel bir fırıncı bıçağıyla kesin. Ekmek pişirme kabını dikkatlice ters çevirerek pişirme kapağının ve hamurun üzerine yerleştirin. Fırını önceden 230°C'ye ısıtın. Ekmek pişirme kabını kapağı aşağı bakacak şekilde orta rafa yerleştirin ve hamuru 30 dakika pişirin. Kaseyi kapaktan çıkarın ve kabuğun kahverengileşmesine izin vermek için ekmeği üstü açık 10 dakika daha pişirin. Ekmeği kesmeden önce tel ızgara üzerinde tamamen soğumasını bekleyin. Ekmek pişirme kabı ve kapağı bulaşık makinesinin üst veya alt rafında veya ılık sabunlu suyla elde temizlenebilir. Temizledikten sonra iyice kurutduğunuzdan emin olun.
Özellikler:
Ürün boyutları Y x G x D:19x22,6x31 cm
Net ağırlık / kilogram):3.7
Isıya dayanıklı:260°C'ye kadar
Bakım:bulaşık makinesinde yıkanabilir
ile uyumlu:Devrilebilir motor başlığına sahip tüm 4,8 litrelik Artisan mutfak robotları
KitchenAid 5KSM2CB5BGS Pişirici Kapaklı Evde Ekmek Yapma Kasesi
Dahil
Kase ve hamur kancası stand mikserine takıldıktan sonra malzemeleri ekmek pişirme kasesine ekleyin. Mutfak robotunu hız 2'ye ayarlayın ve kuru malzemeleri karıştırın. Yaklaşık 30 saniye sonra yavaş yavaş ılık suyu ekleyin. Mutfak robotunun malzemeleri yaklaşık 1½ ila 2½ dakika (veya hamur kaseden ayrılıp bir top oluşturana kadar) yoğurmasına izin verin. Hamur yaklaşık olarak yuvarlak bir şekle sahip olmalıdır. Yukarıya doğru uzatın ve zarf gibi ikiye katlayın. Hamuru hafifçe çevirin ve üstte kalan taraf için işlemi tekrarlayın. Üç ila dört tam dönüşe ulaşıncaya kadar hamuru bu şekilde birkaç kez çevirin ve katlayınız. Ekmek kasesinin içine ve hamurun üst kısmına cömertçe un serpin ve hamuru, katlanmış tarafı aşağı bakacak şekilde tekrar kaseye yerleştirin. Kaseyi pişirme kapağıyla kapatın ve hamurun 30 dakika daha kabarmasını bekleyin. Hamur kabardıktan sonra ekmek pişirme kabından çıkarın, ters çevirin ve dikkatlice pişirme kapağının üzerine yerleştirin. Katlanmış taraf artık yukarı bakmalıdır. Hamurdan hava çıkmamasına ve şeklinin bozulmamasına dikkat ediniz. Ekmek hamurunu keskin bir bıçakla veya özel bir fırıncı bıçağıyla kesin. Ekmek pişirme kabını dikkatlice ters çevirerek pişirme kapağının ve hamurun üzerine yerleştirin. Fırını önceden 230°C'ye ısıtın. Ekmek pişirme kabını kapağı aşağı bakacak şekilde orta rafa yerleştirin ve hamuru 30 dakika pişirin. Kaseyi kapaktan çıkarın ve kabuğun kahverengileşmesine izin vermek için ekmeği üstü açık 10 dakika daha pişirin. Ekmeği kesmeden önce tel ızgara üzerinde tamamen soğumasını bekleyin. Ekmek pişirme kabı ve kapağı bulaşık makinesinin üst veya alt rafında veya ılık sabunlu suyla elde temizlenebilir. Temizledikten sonra iyice kurutduğunuzdan emin olun.
Özellikler:
Ürün boyutları Y x G x D:19x22,6x31 cm
Net ağırlık / kilogram):3.7
Isıya dayanıklı:260°C'ye kadar
Bakım:bulaşık makinesinde yıkanabilir
ile uyumlu:Devrilebilir motor başlığına sahip tüm 4,8 litrelik Artisan mutfak robotları